Malaltia Periodontal

La malaltia periodontal (també coneguda com a periodontitis o piorrea) és una malaltia que ataca a les genives i a les estructures de subjecció de les dents (os i lligament periodontal).

És causada principalment per bacteris que s’introdueixen entre la geniva i la dent, provocant inicialment una inflamació de la geniva i posteriorment la destrucció de l’os que sustenta les dents.

Existeixen altres condicions que empitjoren l’evolució de la malaltia periodontal com la genètica, el tabac, la diabetis o desajustaments hormonals com l’embaràs o la menopausa.

En la seva fase inicial, la malaltia periodontal provocarà el sagnat, irritació, dolor i mal encoratjo comentats anteriorment. A llarg termini es produirà una destrucció de l’os i lligament que sustenten les dents, amb la conseqüència final de mobilitat i pèrdua dentària.

Demana la teva cita ara!

  Quieres una cita para...?*

  Preferencia horario*

  * Campos obligatorios

  A vegades, la malaltia pot cursar sense dolor ni altres molèsties, però generalment podran apreciar-se alguns dels símptomes següents:

  • Enrogiment de la geniva.
  • Sagnat de la geniva en raspallar-se i fins i tot sagnat espontani.
  • Genives separades de les dents.
  • Sensació de dents més llargues i separació entre ells.
  • En casos més avançats apareixerà mobilitat de les dents.

  És fonamental acudir a revisions periòdiques per a realitzar un diagnòstic precoç i evitar el desenvolupament de la malaltia periodontal. El Dr. Adrados avaluarà la necessitat de tractar la malaltia.

  Cal no oblidar que la periodontitis no sols afecta a la boca sinó que pot tenir conseqüències en l’estat general;

  Augmenta el risc de patir patologies cardiovasculars
  En diabètics altera els nivells de glucèmia dificultant el control de la diabetis
  En embarassades augmenta el risc de tenir part prematur.

  Preguntes relacionades amb la Malaltia Periodontal

  Si desitja obtenir resposta a algunes de les principals qüestions relacionades amb la Malaltia Periodontal, entre en la nostra secció Preguntes Freqüents o realitzi la seva pròpia consulta a través del Formulari de Contacte de Clínica Dental Felipe.