Ortodòncia

L’Ortodòncia s’encarrega de corregir les peces dentàries i ossos posicionats incorrectament. Les dents en mala posició o aquells que no mosseguen correctament uns contra uns altres són difícils de mantenir nets, corren risc de pèrdua precoç a causa de càries o malalties periodontals i ocasionen una tensió extra sobre els músculs de la masticació que pot generar maldecaps, coll i esquena o altres problemes en l’articulació. D’altra banda, les dents girades o posicionades incorrectament desmereixen l’aspecte i danyen l’estètica dental. Gabapentin

Els Tractaments Ortodóncicos tenen l’avantatge de proporcionar-nos una boca sana, un somriure d’aspecte agradable i dents amb majors possibilitats perquè durin tota la vida. Sildenafil

És ideal que a partir dels 5 anys d’edat fer una visita anual perquè la doctora Felipe pugui anar controlant el desenvolupament del seu fill/a i corregir a temps una maloclusió abans que finalitzi el creixement del nen/a. Cialis Original

En la primera visita es podrà valorar quin tipus de bracket és el més adequat per al seu cas i podrà realitzar un pressupost i donar-li així tota la informació del bracket a col·locar. Valtrex

Existen diferentes tipos de ortodoncia

Ortodòncia interceptiva és aquella que es realitza en edat de creixement (de 6 a 12 anys aproximadament) i serveix perquè els ossos del maxil·lar i la mandíbula creixin bé i simètricament entre ells. Poden ser aparells fixos per a eixamplar paladars estrets o corregir mossegades croades. O aparells amovibles (de posar i treure) per a corregir en longitud els maxil·lars ja sigui perquè tenim un maxil·lar curt o una mandíbula petita. Tamoxifen

Ortodòncia fixa amb brackets és aquella que es realitza quan ja ha finalitzat el recanvi dental i tenim present totes les dents permanents. No existeix límit d’edat per a portar-los. El límit el posa l’estat de la seva boca, les genives, l’os i les seves dents. Així que avui dia amb les tècniques que usem de baixa fricció hem eliminat el límit d’edat perquè tot aquell pacient que necessiti portar ortodòncia pugui tenir la possibilitat de tenir un bonic somriure amb una oclusió funcional i estable.

Hi ha molta varietat de brackets, des dels brackets tradicionals metàl·lics o ceràmics als brackets de autoligado i baixa fricció tipus Damon.

Invisalign

A més dels tractaments convencionals, comptem amb Invisalign, un sistema d’alineadors transparents. Cada setmana aproximadament, els alineadors seran reemplaçats a fi d’anar corregint la posició de les peces dentàries, desplaçant a poc a poc les dents fins a aconseguir la seva posició desitjada.

Amb aquest sistema podem corregir paladars estrets o mandíbules petites en nens que estan en creixement com tractar tot tipus de maloclusions dentals en pacients adults.

Tractaments Ortodóncicos de Clínica Dental Felipe

ortodoncista-blanca-felipe

Ortodòncia funcional i amovible en pacients entre 6 i 12 anys per a estimular el creixement dels ossos, eixamplar paladars, corregir hàbits entre altres.

Ortodòncia amb brackets d’alta tecnologia anomenats “brackets de autoligado o baixa ficció” metàl·lics i estètics

Ortodòncia lingual “INCÒGNIT” amb brackets en la cara interna de les dents.

Ortodòncia invisible “INVISALIGN amb fèrules de llevar i posar per a solucionar maloclusions senzilles

Ortodòncia combinada amb cirurgia ortognàtica en pacients adults sense creixement amb alteracions importants d’ossos maxil·lars.

Preguntes relacionades amb els Tractaments Ortodóncicos

És dolorós el tractament d'ortodòncia?
El tractament d’ortodòncia genera lleus molèsties en la primera etapa que és quan es comencen a moure les dents, als 10 dies aprox. aquestes molèsties desapareixen i després les molèsties apareixen solament quan s’ajusta l’ortodòncia en la clínica dental. Avui dia amb els brackets de autoligado el dolor és mínim, el tractament s’escurça molt, i les aftas pràcticament són inexistents.
Quant dura aproximadament un tractament d'ortodòncia amb brackets?
En maloclusions simples amb una oclusió òptima però dents desalineades pot oscil·lar entre 9-12 mesos. Quan l’oclusió està alterada a nivell posterior i tenim una mala relació entre l’arcada superior i inferior el tractament pot aproximar-se als 18 mesos. I quan un tractament requereix extraccions dentals normalment sol allargar-se a uns 24 mesos aproxidamente.

És recomanable no córrer i treure els brackets al més aviat possible, ja que la recidiva pot ser major. La dent ha de fixar-se en la posició final, i l’oclusió estabilitzar-se. Un major engranatge entre l’arcada superior i inferior redueix al màxim la recidiva ortodóncica.

A partir de quina edat és recomanable col·locar ortodòncia en nens?
La necessitat d’ortodòncia és una pregunta que sempre inquieta i fa dubtar als pares quan vénen a la nostra consulta, ja que existeixen falses creences d’esperar a tenir les dents permanents en la boca. Existeixen diferents maloclusions dentals que anirem desglossant i explicant el moment oportú de realitzar aquest tractament perquè pugui ser corregit.

La maloclusió que es tracta de manera més primerenca és la mossegada croada. Això ocorre quan el paladar és més estret que la mandíbula a nivell transversal. La causa sol ser per una posició baixa de la llengua que fa créixer i eixamplar la mandibular però no estimular el creixement del paladar o maxil·lar. Ésto ocorre quan existeix un ús prolongat del xumet o biberó, la succió del polze o quan existeix una respiració oral i no nasal.

El tractament en aquests casos és la col·locació d’un aparell expansor en el paladar de manera fixa per a solucionar la mossegada croada. L’edat ideal és entre els 6 i 8 anys d’edat ja que la sutura del paladar es tanca als 7 anys d’edat. Si es tracta a edats més tardanes correm el risc de no poder eixamplar l’os, i s’hauria de dissimular eixamplant les dents on existiria llavors un alt índex de fracàs o recaiguda.

Una mossegada croada pot provocar en el futur problemes d’oclusió i articulars, falta d’espai per a l’erupció de les dents permanents, presència de dents retingudes, etc.

Una altra maloclusió que s’ha de tractar de manera primerenca és la classe III, és a dir, quan el nen presenta una mandíbula prominent o un maxil·lar deficitari. És una maloclusió hereditària en moltes ocasions i compromesa estèticament.

És una maloclusió complexa de tractar i no sempre podem evitar una cirurgia per a corregir la posició dels ossos. Per aquests és molt important tractar-ho de manera primerenca entre els 5 i 7 anys d’edat, abans que les sutures cranials es tanquin definitivament per a aconseguir un bon resultat. A més edat menors resultats i major probabilitat d’haver de realitzar una cirurgia maxilomandibular per a corregir la maloclusió òssia.

El tractament en edats primerenques consisteix en un dispositiu en el paladar que es combina a casa amb un aparell extra oral que estimula el creixement cap endavant del maxil·lar i frena el creixement de la mandibular. El nen l’usa còmodament i podem obtenir Bons resultats si el pacient l’usa les hores prescrites per la seva ortodoncista.

Existeix la maloclusió contrària que és la classe II amb mandíbules poc desenvolupades o petites. És una maloclusió molt freqüent en la nostra societat. Els pares acudeixen a la nostra consulta preocupats perquè observen en els seus fills un gran espai entre els incisius superiors i inferiors, perquè sempre estan amb el llavi entre les dents, o perquè observen que els incisius superiors han crescut molt avanci.

El tractament no és complex i s’obtenen bons resultats en pacients en creixement. L’edat recomanada per a tractar aquesta maloclusió és quan el nen està en el pic de creixement, entre els 11 i 13 anys en les nenes i entre els 12 i 14 anys en els nens aproximadament.

En aquest estadío podem aconseguir un canvi esquelètic major en menor temps de tractament. És imprescindible fer radiografies i anar controlant al nen per a poder desxifrar en què estadío de creixement estña i així tractar la malocclusion just en el moment oportú per a obtenir uns resultats òptims.

El tractament són aparells amovibles intraorales en el maxil·lar i la mandíbula que produeixen tensió en la mandíbula afavorint el creixement i frenar el creixement del maxil·lar. Sol ser un tractament curt entre 12 i 18 mesos aproximadament.

Aquest és un breu resum d’algunes de les maloclusions més freqüents que observem en la nostra consulta que s’han de tractar quan el pacient està en creixement, ja que la patologia no és dental sinó que és per un mal creixement dels maxil·lar, és per això que no cal esperar ja que si cedeix el creixement del nen ja no podrem modificar ni estimular els ossos per a corregir-los, i solament ens quedarà la possibilitat d’una cirurgia ortognàtica per a corregir la maloclusió.

Demana la teva cita ara!

    Quieres una cita para...?*
    Preferencia horario*
    * Campos obligatorios