Tècnica de regeneració òssia guiada

La regeneració òssia guiada potència la formació d’os en aquelles zones en les quals hi ha una deficiència d’aquest. Per a això s’empren barreres que impedeixen que les zones regenerades siguin envaïdes per teixit tou, que evitaria que es formés l’os. Coneix més sobre aquestes tècniques en el nostre blog.

Demana la teva cita ara!

  Quieres una cita para...?*

  Preferencia horario*

  * Campos obligatorios

  És possible tornar a cobrir l'arrel de la dent amb geniva?

  En primer lloc s’ha de determinar de quina mena de recessió gingival o retracció de la geniva es tracta i perquè és causada.

  Tipus de retraccions gingivals

  Podem classificar-les en 4 tipus o classes:

  • CLASSE 1: No hi ha pèrdua de geniva adherida ni d’os interdental.
  • CLASSE 2: S’ha perdut la geniva adherida però no l’os interdental.
  • CLASSE 3: Pèrdua geniva adherida i òssia lleu.
  • CLASSE 4: Pèrdua geniva adherida i òssia avançada

  Els tipus 1 i 2 es tracta de recessions gingivals fàcilment tractables perquè no han estat causats per Periodontitis . És a dir, que no s’ha produït una pèrdua de l’os de suport de les dents, que és al seu torn l’os que subjecta o manté en el seu lloc la geniva i que, per tant, en la seva absència és impossible que la geniva es mantingui en la seva posició original.

  En els tipus 1 i 2 l’única cosa que s’ha produït és una pèrdua total o parcial de la geniva adherida, aquella que cobreix les arrels. Les causes solen ser:

  • Malposición dentària: l’arrel de la dent no està en la seva posició correcta i ha pressionat la geniva fins que aquesta ha desaparegut.
  • Oclusió traumàtica: la dent rep forces excessives per apretamiento (bruxisme) o per un contacte prematur o incorrecte.
  • Raspallat traumàtic: una agressió durant el raspallat mantinguda durant anys.
  • Restauracions incorrectes: empastaments sobre-contornejats o mal adaptats que lesionen la geniva o produeixen acúmulo de bacteris (infecció).

  En segon lloc realitzarem tècniques de cubrimiento radicular, que es basen en empelts de teixit connectiu palatino (geniva presa del paladar i col·locada en la zona en la qual es troba la recessió gingival). La tècnica consisteix a prendre una porció de geniva del paladar i traslladar-la a la zona en la qual es troba la recessió de la geniva cobrint per complet l’arrel que es trobava exposada.

  #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

  Empelt periodontal per a cobrir les recessions gingivals

  En els tipus 3 i 4 existeix una pèrdua de l’os de suport de les dents, que al seu torn és l’os que manté a la geniva en el seu lloc.

  Aquesta pèrdua òssia està produïda per Periodontitis i necessita tractament periodontal per a frenar el seu avanç però no hi ha tractament que aconsegueixi recuperar l’os que s’ha perdut. Per tant al no haver-hi os al voltant de l’arrel de la dent ens serà també impossible recuperar la geniva perduda.

  Per a obtenir una resposta més àmplia a aquesta i moltes altres preguntes relacionades amb la salut de les teves dents, realitzar un examen dental i rebre el tractament que realment et mereixes, no dubtis a posar el teu somriure a les mans del nostre especialista en cirurgia i periodoncia Miquel Adrados.

  Ens trobaràs en C/Girona núm. 72 local (Barcelona), on t’esperem per a fer-te somriure!