CONSELLS D’ HIGIENE BUCODENTAL

Una de les coses més importants per a una bona salut bucal és mantenir una bona higiene bucodental.

L’ideal és raspallar-se les dents després de cada menjar, mínim 3 vegades al dia. El raspallat més important és el de la nit, ja que mentre dormim les glàndules salivals produeixen menys saliva i les dents estan més desprotegits davant els microbis.

Un bon ús del raspallat i el fil dental redueixen significativament el desenvolupament de la càries, infeccions diverses, malalties de les genives etc.

Al raspallar cal prestar atenció a la línia entre la geniva i la dent, als molars de difícil accés i les zones on hi hagi empastaments, corones, carilles. També és imprescindible raspallar la llengua que molta gent ho desconeix, ja que se situen moltíssims microbis i poden passar-se a les dents.

A continuació mostrem la tècnica de raspallat correcte:

Consells per un bon raspallat dental

El raspall dental ha de ser de truges suaus o mitges i preferiblement de capçal petit ja que arriba millor a totes les zones de la boca. S’ha de canviar sempre que hi hagi desgastos en les truges o cada 3 mesos. I el raspall s’ha de combinar sempre amb una bona pasta de dents ja que ajuda a la neteja i l’eliminació de microbis.

Si es un raspall eléctric la forma més correcte es:

Como fer un ús correcte la seda dental

Consells Colgate per a un bon raspallat dental

L’ esbandida bucal és opcional, el dentista valorarà la necessitat d’utilitzar en cada cas i en cas de necessitar-la, li recomanarà el més adequat per a la seva boca.